יועץ ארגוני שכר

לקבלת הצעת מחיר השאירו פרטים

יועץ ארגוני שכריועץ ארגוני שכר

יועץ ארגוני הוא אדם שעוזר לבעל העסק בתהליך השיפור על ידי בחינה של ניהול העסק. על ידי בחינה חיצונית היועץ הארגוני יכול לשים את האצבע על הכשלים בהתנהלות העסק. מהו יועץ ארגוני ומה השכר שלו? על כך במאמר הבא. 

 

יועץ ארגוני שכר- מה זה?

ייעוץ ארגוני הוא תהליך בו ארגון מקבל ייעוץ מיועץ ארגוני חיצוני שבוחן את התנהלות הארגון. בחינת הארגון כוללת הערכה של העובדים, ייעוץ ניהולי, ייעוץ לתהליכי מחלקות משאבי אנוש, סדנאות לעובדים או למנהלים ועוד. הייעוץ הארגוני ניתן בתיאום מוחלט לבעל הארגון, לרצונות שלו ולמטרות שלו. לדוגמא, יכול להיות שלבעל ארגון אחד יש מטרה להגדיל את המכירות ואילו ולבעל ארגון אחר תהיה מטרה להוריד את שיעור העוזבים. 

הייעוץ הארגוני ניתן על מנת לייעץ לעסקים ולהוביל אותם למקסום היכולות. היועץ הארגוני יודע לנתח תהליכי עבודה ונהלים, להצביע על הכשלים וכיצד כדאי לשפר. 

ייעוץ ארגוני יכול להיות או פנימי או חיצוני. 

  • יועץ ארגוני חיצוני- ייעוץ ארגוני חיצוני נעשה על ידי יועץ שלא קשור לארגון. היועץ החיצוני בדרך כלל עובד מול המנהלים הבכירים ותפקידו הוא ללוות את המנהלים, לאמן אותם ולהכווין אותם לדרכי פעולה נכונות. בנוסף, היועץ הארגוני החיצוני מסייע למנהלים בהבנת הכשלים, בהסקת מסקנות ובהפקת לקחים.  
  • יועץ ארגוני פנימי- ייעוץ ארגוני פנימי נעשה על ידי יועץ פנים ארגוני. יועץ ארגוני פנימי בדרך כלל מדווח למנהלים של מחלקות משאבי אנוש ולשאר המנהלים במחלקות השונות. אצל יועץ ארגוני פנימי מדובר בעבודה רציפה יותר עם הארגון. 

יועץ ארגוני שכר- כיצד זה עובד?

יועץ ארגוני צריך בראש ובראשונה לבחון את התנהלות הארגון. הוא עושה זאת על ידי צפייה מהצד, פגישות עם כל הדרגים בארגון ועם גורמים חיצוניים הרלוונטיים להתנהלות כמו ספקים או לקוחות. בפגישות הללו, מבצע היועץ הארגוני ראיונות עומק. מטרת הראיונות היא להכיר את הארגון בצורה הטוב ביותר, להבין את מבנה הארגון, את התהליכים הארגוניים ואת התרבות הארגונית. בין היתר היועץ הארגוני נחשף לנהלים ולמדיניות הארגון, בוחן את נקודות החוזק ואת נקודות החולשה של הארגון.

ככל שהיועץ הארגוני ייכנס עמוק יותר לתוך הארגון כך הוא יבין טוב יותר מה הפתרונות המתאימים ביותר לייעול ההתנהלות. לאחר איסוף המידע, היועץ ינתח נתונים ויסיק מסקנות שיובילו להצעת דרכי הפעולה המשתלמות ביותר לארגון. 

 

מה השכר של יועץ ארגוני?

שכר של יועץ ארגוני העובד בחברת ייעוץ נע בין 7,000 ל-9,000 שקלים לחודש בתחילת דרכו, כאשר מדובר במשרה מלאה. בדרך כלל, ייעוץ ארגוני הוא עבודה במשרה חלקית, לכן יש לצפות למשכורות נמוכות. כמובן, שהשכר משתנה בהתאם לתפקיד הספציפי ולסוג חברת הייעוץ. 

במידה והיועץ הארגוני עובד באופן עצמאי ולא כחלק מחברת ייעוץ, השכר ישתנה בהתאם לפרויקטים שמקבל ולכן לא ניתן לענות מראש מה השכר כיוון שתלוי בגורמים שונים כמו גודל הפרויקטים, סוג הפרויקטים והארגון שמולו היועץ עובד. 

כמובן שככל שליועץ יש יותר וותק בתחום והוא צבר יותר השכלה השכר יעלה בהתאם. כך לדוגמא יועץ עם שנות וותק רבות בתחום ותואר שני יכול להרוויח עשרות אלפי שקלים בחודש. 

יועץ ארגוני שכר- דגשים חשובים

  • רווחים- כל עסק תלוי בהצלחה הכלכלית שלו. היועץ הארגוני עוזר לבעל העסק בהנבת רווחים ותפוקות. אבל חשוב להבין, כי ברוב המקרים הנבת רווחים היא תהליך שלוקח זמן. לכן, חשוב לקחת זאת בחשבון. עם זאת, ככל שהבנת התפוקות תהיה מוקדמת יותר כך התהליך יתייעל והמוטיבציה תוגבר. 
  • עובדים לצד המנהלים- היועץ הארגוני צריך לעבוד בשיתוף פעולה מוחלט ובתיאום מלא עם מנהלים הארגון. יועץ ארגוני שיפעל ללא שיתוף הפעולה של מנהל הארגון יכול לערער משמעותית את מנהל הארגון. חשוב להבין שהשליטה בארגון היא אחד הדברים החשובים ביותר למנהל הארגון ולכן, חשוב מאוד לעבוד לצד המנהל. לתת לו להביע את דעתו בכל נושא ולפעול בהתאם לרצונות ולמטרות שלו. 
  • פעולות- כפי שציינו קודם, היועץ הארגוני בוחן את הארגון לעומק, מסיק מסקנות ומנסה להבין כיצד יש ליישם את המסקנות בשטח. יישום המסקנות צריך להיות כחלק מתהליך הטמעה שנעשה על ידי היועץ הארגוני ועל ידי ההנהלה כאחד. 
  • לוח GANT- לוח גאנט הוא מעין תרשים פעולות שמטרתו היא לסייע לקרב את המסקנות לרמת היישום בפועל. לוח גאנט מסייע גם בבניית לוחות זמנים וכך ניתן להבין מה הדרך שלפנינו, מה היעדים השונים ומה הדד ליין. 
  • בקרת איכות- אחד הגורמים המרכזיים והחשובים ביותר להצלחת הייעוץ הארגוני הוא ביצוע בקרת איכות, בדיקה שתקבע האם הפעולות החדשות עוזרות לארגון או לא. בדרך כלל בקרת האיכות מתבצעת בשתי נקודות שונות. הנקודה הראשונה תהיה במהלך הייעוץ, כאשר מטרתה תהיה לבדוק את התקדמות התהליך. הנקודה השניה תהיה בסוף התהליך. נקודה זו היא כמובן החשובה ביותר ומטרתה היא לבחון את התפוקה ואת התוצאה. יש מקרים בהם תבוצע בקרת איכות גם כחצי שנה לאחר סוף הייעוץ הארגוני, במטרה לבחון כיצד הארגון מתנהל, האם הוא יישם את המסקנות והטמיע אותם בשגרת העבודה של הארגון. 
אזורי עבודה:
התקשרו עכשיו!
פורטל אימון אישי
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!