אימון אישי או קאוצינג הפך בשנים האחרונות לכלי פופולרי מאד בקרב רבים המבקשים הדרכה או טיפול קצר מועד ונקודתי מאד בתחום מסוים בחייהם.
האימון האישי פותח בשנת 1947 כשיטה טיפולית המשלבת תהליך פנימי שנועדה לשפר מנטלית את הישגיהם של ספורטאים באמצעות שינוי דפוסי התנהגות ושיפור מיומנויות על ידי הארתם והצבתם במרכז התהליך האימוני.
מאז 1947 עבר תחום האימון האישי גלגולים רבים אך שמר על יסודותיו וכיום הוא משמש אנשים מכל התחומים ובכל הגילאים ולא רק ספורטאים.
אנשי עסקים, מנהלים וגם אנשים פרטיים פונים אל האימון האישי ומשתמשים בו לטובתם ובעזרתו מבקשים לעשות שינוי בחייהם, שינוי בזוגיות, בקריירה או באופן התנהלותם.
בשנים האחרונות פרץ תחום האימון גם לתקשורת ונדמה שתוכניות העוסקות באימון על כל גווניו צצות כפטריות לאחר הגשם.
אימון כלכלי, אימון זוגי, אימון עסקי ואפילו אימון הורים. תוכנית כמו סופר נני המתמקדת באימון הורים לפתרון בעיות התמודדות עם ילדיהם והתוכנית משפחה חורגת המציבה את הפן הכלכלי במשפחה במרכז הן שתיים בולטות מתוך כמה וכמה תוכניות פופולאריות מאד העוסקות בתחום.
ההצלחה התקשורתית הביאה את המודעות לתחום האימון האישי לשיא של ממש, אנשים פרטיים וגם מנהלים אימצו את השיטה ככלי ראשון לשילוב בעסק שלהם או בחייהם הפרטיים.
כמובן שכתוצאה מההצלחה פנו רבים לתחום גם כמקצוע אופציונלי ובעקבות כך התפתחו גם בתי ספר רבים למקצועות האימון.
להתאמן ולאמן, קאוצ'ינג להמונים
במהלך חיינו הבוגרים אנו עוברים תקופות טובות יותר וטובות פחות, במהלכם אנו חשים פעמים רבות בתחושת החמצה, אכזבה וחוסר הגשמה עצמית.
תחושה שמטרות רבות שהצבנו עבור עצמנו בתחום הקריירה או הזוגיות אינן מצליחות להתגשם או שאנחנו לא מצליחים אפילו לשים אצבע ולהגדיר מהן המטרות שלנו, ובכלליות תחושה לא נעימה של דריכה במקום.
האימון האישי בניגוד לטיפול פסיכולוגי אינו מתמקד בעבר אלא לומד את ההווה ומתמד בשיפור העתיד.
כבר בפגישה הראשונה בונה המאמן יחד עם המתאמן סדרת מפגשים מוגדרת מראש, בעזרת הכלים שברשותו יסייע המתאמן למתאמן לקבעו מטרות ויעדים ובכל מפגש תתקיים התכוונות להתקדם ולכבוש אותם.
התפיסה של עולם האימון האישי רואה ברצונו ובמחויבותו של המתאמן לשינוי עמוד תווך בהצלחתו של האימון גם אם משמעות הדבר היא צורך במישהו שיוביל את המתאמן לשינוי. הצורך בהובלה אל היעדים היא שמבדילה את האימון האישי מטיפול קונבנציונלי.
איך הופכים את האימון האישי למקצוע
בארץ ישנם בתי ספר רבים בתחום האימון האישי, בהם מוצעים שני מסלולים. האחד מסלול אימון אישי, מאמנים אישיים המתמחים בתחומים שונים עומדים לרשות הפונים ומציעים להם אימון על פי תפיסתו הייחודית של כל בית ספר.
המסלול השני הוא מסלול שבו מכשירים מאמנים חדשים המציע למעוניינים לימודי אימון והכשרה עד קבלת תעודת מאמן המאפשרת עיסוק בתחום.
תנאי הקבלה לבית הספר לאימון אישי משתנים בין מוסד למוסד. יש המעניקים העדפה לבעלי תואר ראשון ואפילו שני.
יש כאלה הדורשים מרכז הערכה ויום מיון מקצועי עם דגשים על נקודות אופי ומקצועיות המשיקות לעולם האימון. וכן ראיון אישי ומבחני התאמה.
בתי הספר לאימון אישי פזורים בכל הארץ ובעיקר בערים הגדולות. חיפה, תל אביב וירושלים.
ישנם מוסדות המתמחים אך ורק במקצועות האימון ומוגדרים כבתי ספר לאימון אישי ויש כאלו המשלבים בתוכם את מקצועות האימון כמו סמינר הקיבוצים, המכללה האקדמית בוינגייט, הטכניון, מכללת ספיר, המרכז הישראלי לניהול, מכללת לוינסקי ועוד.
המכללה למינהל למשל מציעה שילוב של תואר שני, לימודי מוסמך בייעוץ ופיתוח ארגוני יחד עם לימודי אימון והכשרה מקצועית מעשית.